Idag tänkte jag skriva ytterligare ett inlägg om träning. Jag har många intressen såsom djur (hundar och hästar), umgås med vänner, festa med mera. Men ett av de som legat mig extra varmt om hjärtat det senaste är faktiskt träning.

Träna hemma!

Jag är hemmaträningstypen och gillar inte direkt att trängas på ett svettigt gym. Sen använder jag inte jättemycket av alla vikter och redskap som finns på gymmet. Så varför betala massa pengar i onödan. När jag tränar hemma sparar jag även massa tid eftersom jag inte behöver åka fram och tillbaka till gymmet. Så att träna hemma är ett av mina bästa träningstips!

Bästa träningstipsen

Träningsredskap för hemmet

När man tränar hemma kan man såklart göra massa enkla övningar med endast kroppsvikten. Till exempel: Armhävningar, situps, burpees, plankan, rygglyft MED MERA! Men det räcker inte alltid hur långt som helst. Därför kan det vara vettigt att införskaffa sig några essentiella träningsredskap.

Mina favoriter är nedanför:

  • Medicinboll. Jag har skrivit om medicinbollar här och det är ett riktigt bra allround redskap. Med min medicinboll kan jag träna en stor del av kroppen, främst core.
  • Dipsställning. En liten bubblare är dipsställning som jag tycker är riktigt bra. Där kan man träna triceps, axlar och bröst. Främst genom olika sorters dips (olika lutningar/vinklar) men även mage och andra specialgrejer med lite kreativitet! Läs mer info om dipsställningar på denna hemsidan.
  • Pilatesboll. Som kronan på verket har jag också en pilatesboll. Det är kanske ett av de bästa träningsredskapen för hemmet där man kan variera övningarna i tusen! Kan starkt rekommendera dem!
En Pilatesboll
En Pilatesboll

Planera din mat och ät kosttillskott!

Mitt andra viktiga träningstips är att vara så seriös som möjligt med maten. Många tänker inte på att kosten är A och O när det kommer till träning. Se till att få i dig tillräckligt med vitaminer, mineraler, protein och bra fetter! För att underlätta detta kan jag även rekommendera kosttillskott, riktigt smidigt! Att räkna kalorier är också ett bra vapen i arsenalen, speciellt om man vill öka eller minska i vikt.

Detta var mina 2 bästa träningstips, hoppas ni uppskattar dom! 🙂